J. H. , životopis 1278004
Představa o práci
Chci pracovat jako
Asistent pedagoga Kuchař Šéfkuchař Učitel odborného výcviku Učitel střední školy Vedoucí provozu / provozní Vychovatel Zobrazit vše
Možná spolupráce
Vzdělání Bakalářské
Ostravská univerzita v Ostravě
Učitelství odborných předmětů-specializace obchod a služby
září 2013 – srpen 2016Bakalářské
Střední škola společného stravování, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace
společné stravování
září 2003 – červen 2005SŠ s maturitou
SŠ a HŠ, gastronomie a služeb Šilheřovice
Kuchař-číšník
září 2000 – červen 2003Vyučení
Praxe 18 let a 3 měsíce
SŠ*******ice
Šéfkuchař a později Učitel odborného výcviku pro obor Kuchař-čísník
září 2017 – září 2023 6 let a 1 měsíc
Kontrola plynulého provozu ve školní kuchyni a školní jídelně. Sestavování jídelních lístků dle tematických plánů a spotřebního koše. Příprava pracoviště pro skupinovou výuku žáků na učební den praktického vyučování a jeho organizaci. Probírání učební látky dle osnov, instruktáž nového učiva, opakování, procvičování a diagnostika probraného učiva, provádění hodnocení dle klasifikačního řádu. Sledování a vedení absence žáků. Podílení se na realizaci a organizaci dovednostních a závěrečných zkoušek. Příprava a organizace praktických seminářů pro maturitní ročníky. Zároveň jsem měla DPP na víkendové společenské akce, které jsem se studenty připravovala v naší školní jídelně (rauty, slavnostní hostiny,golfové turnaje a několikrát za rok i venkovní catering).
We*********ory
Třídění zásilek- brigáda během covidového omezení
únor 2021 – září 2021 8 měsíců
Třídění a skládání zásilek dle určitých přepravních údajů, práce se čtečkou, práce s paletovým vozíkem , práce v kolektivu
St*****.o.
Kuchařka ve školním zařízení
srpen 2008 – srpen 2017 9 let a 1 měsíc
Zodpovědnost za instruktáž žáků při realizaci odborného výcviku na pracovišti za nepřítomnosti učitele OV. Úzká spolupráce při odborných dovednostech s žáky a s učitelem OV.
Do*******oty
Kuchařka
červenec 2005 – 2008 3 roky a 6 měsíců
Stanovení technologických postupů a jejich kalkulace při rozsáhlé výrobě jídel vč. kontroly jejich dodržování, sestavování vlastních receptur, jídelních lístků, apod.
Jazyky
angličtinapokročilý začátečník
češtinavýborná
Řidičský průkaz
B - osobní auta
Technické znalosti
Operační systémy
MS Windows 8 / 10 / 11Pokročilý
Chytrý telefon AndroidPokročilý
Běžná práce na počítači
Textový editor (MS Word)Pokročilý
Tabulkový kalkulátor (MS Excel)Začátečník
Prezentační program (MS PowerPoint)Začátečník
Internetový prohlížeč a e-mailPokročilý
MS OutlookPokročilý
Psaní všemi desetiZačátečník
Dovednosti
Mé silné stránky
Aktivní přístup
Flexibilita
Ochota učit se
Pracovitost
Přizpůsobivost
Samostatnost
Spolehlivost, zodpovědnost
Zvládání stresu, práce pod tlakem
Mohu nabídnout
Asertivní jednání
Empatii
Řešení problémů pomocí kritického myšlení
Schopnost práce v kolektivu a týmové práce
Srozumitelná a efektivní komunikace
Tvůrčí (kreativní) myšlení
Další dovednosti
Trpělivost, tolerance, jen tak mě nic nerozhodí, ochota se dále vzdělávat
Kurzy
Zavádění formativního hodnocení do praxe, akreditovaný MŠMT
Rozsah 8x45 minut v rámci Dvpp, jak zavádět formativní hodnocení do praxe
březen 2023
Interaktivní workshop- Zpětná vazba
obsah 8 hodin- praktické návody a situace, jak komunikovat s žáky a kolegy, a zároveň jak získat a přijmout zpětnou vazbu
říjen 2022
Interaktivní workshop- týmová komunikace
Rozsah 8 hodin- jak efektivně i prakticky umět komunikovat a spolupracovat v pracovním prostředí na určitých úkolech a být důležitou součástí týmové spolupráce
říjen 2022
Poruchy chování a sociálně patologické jevy ve školním prostředí- akreditace MŠMT
Rozsah 8 hodin
leden 2022
Zásady moderní přípravy jídel- Téma lesní plody a zvěřina
Dotace 4hodiny- praktické a vědomostní ukázky a návody, jak vytvořit estetické a výživné pokrmy ze zvěřiny
duben 2019
Hygienické minimum- jídelny.cz
Hygienické a legislativní požadavky na provoz školních jídelen
říjen 2018
Jak zajistit jednoduchou a účelnou sanitaci
Hygienické a efektivní postupy sanitace
říjen 2018
Standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ akreditovaný MŠMT
Obsahem kurzu bylo seznámit se a připomenout si hygienické a právní předpisy v rámci gastronomických zařízeních a jejich uskutečnitelnost v praxi
říjen 2017
Příprava pokrmů studené kuchyně- Dílčí kvalifikace
Příprava produktů studené kuchyně, příprava a estetická úprava studených pokrmů pro slavnostní příležitosti
listopad 2011
Kurz dietního stravování konaný z projektu Rozvoj a zkvalitňování odborného vzdělávání na středních školách a vyšších odborných školách
Zásady správné výživy a druhy diet a volba vhodné tepelné úpravy pokrmů.
listopad 2007